Quant Analist (Consultant)

Company
AssetCare
Type
Workingstudent
Location
Amsterdam
Sector
Finance
Required language
Dutch, English
Website
https://www.assetcare.nl/

Description

Amsterdam, minimaal 16 uur per week

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van crypto’s, beleggen en heb je een talent voor cijfers? Dan is AssetCare op zoek naar jou!

Over de Organisatie

AssetCare is sinds 2006 een bekende naam in de wereld van beleggingsfondsen en institutionele beleggers en groeit snel in het aantal klanten. Onze dienstverlening verhoudt zich tot het faciliteren van professionele beleggers bij het opstartproces van hun eigen fonds in allerlei beleggingscategorieën zoals beursgenoteerde producten, vastgoed, private debt en cryptovaluta. Daarnaast verzorgen wij consultancy werkzaamheden bij grote institutionele partijen als banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Bij AssetCare leer je in de breedte over de financiële sector aangezien ons klantenbestand varieert van fondsen met 1 miljoen euro tot een aantal miljard euro (pensioenfondsen) onder beheer. AssetCare is continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van bestaande (Investor Portal) oplossingen en nieuwe hoogwaardige software/applicaties. Met het zorgvuldig geselecteerde team ambieert AssetCare met een relatief klein team grote doelstellingen te behalen. Binnen de dynamische werkzaamheden kan je veel verantwoordelijkheid krijgen. Ons kantoor is gevestigd op de bruisende Zuidas in Amsterdam.

Over de functie

Binnen zowel onze eigen organisatie als bij onze klanten, spelen regelmatig complexe data gerelateerde vraagstukken. Deze vraagstukken verhouden zich tot het ophalen en verwerken van transactiedata, het uitvoeren van performancemetingen, het berekenen van risicoscenario’s en het berekenen van bepaalde ratio’s/waardes ten behoeve van vereiste rapportages voortkomend uit wet- en regelgeving. Binnen ons consultancy team zijn wij op zoek naar werkstudenten die analytisch vaardig zijn en deze datavraagstukken kunnen analyseren en verwerken tot een oplossing. Projecten zijn zeer divers en vinden zowel binnen onze organisatie als op consultancybasis bij onze klanten plaats. Projecten worden zoveel mogelijk toegewezen op basis van de ambities en het specialisme van de werkstudent.  

Dit ben jij

  • Je volgt een bachelor- of masteropleiding in Econometrie, Finance, Artificial Intelligence of een vergelijkbare studie;
  • Je studeert minimaal binnen 2 jaar af;
  • Je hebt affiniteit met de financiële wereld, de cryptomarkten en interesse in beleggen;
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels;
  • Je bent proactief en onderneemt (ongevraagd) actie wanneer verbeteringen worden voorzien;
  • Je hebt talent voor cijfers en een sterk analytisch vermogen;
  • Het kunnen programmeren (bij voorkeur in Python) is een pre.

Wat wij bieden

  • De mogelijkheid bestaat om je eigen werktijden te bepalen (minimaal 16 uur per week);
  • De mogelijkheid bestaat om een masterscriptie te schrijven indien er een match is tussen het scriptieonderwerp van de student en een opdracht bij een van onze klanten of eigen organisatie;
  • Een brutosalaris tussen € 15 en € 20 per uur;
  • Regelmatige borrels op kantoor en bij verschillende horecagelegenheden in Amsterdam;
  • De mogelijkheid om meer kennis op te doen over de beleggingswereld;
  • De mogelijkheid om ervaring op te doen bij verschillende partijen als consultant waarmee je een breed CV opbouwt;
  • Een open werkcultuur met een platte organisatiestructuur.

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief naar info@assetcare.nl. Ons streven is om binnen 48 uur te reageren. Tijdens het sollicitatiegesprek, ontvang je een uitgebreide presentatie over de werkzaamheden in deze rol.

  • EY-SVG
close
Forgot password