en

Kraket

SAS Software

SAS heeft software speciaal voor studenten beschikbaar gesteld. Hiermee kun je zelf aan de slag en leer je krachtige statistische analyses uit te voeren. Download hier de gratis SAS University Edition. Meer informatie over wat SAS te bieden heeft voor studenten vind je hier. Handig voor bijvoorbeeld je scriptie!

 

Thuis Werken

Er zijn van die dagen dat je geen zin hebt om richting de VU te gaan. Helaas heb je soms wel een aantal benodigde bestanden op de VU-computers opgeslagen. Gelukkig is er een methode om van thuis uit bestanden van je VU-schijf te halen of om ze er juist op te plaatsen.

Een veelgebruikt programma om bestanden naar andere servers (zoals de VU- server waarop al jouw bestanden staan) te up- en downloaden, is FileZilla. Met dit programma kan je makkelijk bestanden via thuis naar je VU-account up- en downloaden. De FileZilla client is

te downloaden. Zodra FileZilla gestart is, kun je bovenaan op Sitebeheer klikken (CTRL + S). Voeg hier een nieuwe site toe met de volgende gegevens:

  • Host: sftp.data.vu.nl
  • Protocol: SFTP – SSH File Transfer Protocol

Selecteer een manier van inloggen (normaal), vul je VU gegevens in en klik op verbinden. Nu kun je zeer eenvoudig bestanden slepen van en naar je VU-account.

 

StudySpot

Als je op zoek bent naar een computer of naar een ruimte om in te studeren kan je terecht bij StudySpot. Op deze website van de VU kan je zien welke lokalen vrij zijn of hoeveel computers er nog vrij zijn in een computerzaal.

 

Latex

Handleidingen

Software

  • ShareLatex. Online Latex Editor waarin je met je projectgroep tegelijkertijd aan een Latex-document kan werken. De gratis variant laat je met maximaal 2 mensen tegelijk werken maar als je projectgroep 1 inlognaam maakt kan iedereen daarmee inloggen.
  • Miktex Software die eerst op je pc moet worden geinstalleerd om in een LaTeX editor te werken
  • LaTeXEditor (LEd) is erg gebruiksvriendelijk, geeft suggesties tijdens schrijven van code
  • Winshell ook erg gebruiksvriendelijk, helder in waar fouten staan en met spatiebalk geeft deze ook suggesties voor code
  • TeXLive

 

Ox

Handleidingen

Software

 

Java

Software

Hoofdsponsors

Finaps
MIcompany