Goede doelen 2020/2021

Voor dit jaar, heeft de Goede Doelen Commissie 4 interessante organisaties gevonden die interesse hebben om met Kraket samen te werken. Het is nu aan jullie als leden om te beslissen welke het daadwerkelijk gaat worden!

Afgelopen jaar was de veiling zo succesvol dat we besloten hebben dat we dat dit jaar weer willen gaan organiseren. Dus welke organisatie er ook gekozen gaat worden, die veiling zou geweldig zijn om weer te organiseren. Op deze manier kunnen we geld ophalen om een activiteit te organiseren voor het gekozen doel en als er geld over is, kunnen we dit aan hen doneren zodat zij er nog meer mooie dingen mee kunnen gaan doen.
 

Wat zijn nou die 4 organisaties die met ons willen samenwerken?

  • VoorUit;

  • De Dirk Kuyt Foundation;

  • IMC Weekendschool;

  • Leger des Heils

VoorUit is een organisatie, die wordt gerund door 80 studenten die elk 10 uur per week werken in een wijk. VoorUit werkt in Amsterdam, Zaandam en Amstelveen in buurten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door bewoners, woningcorporaties en stadsdelen te verbinden rond een gemeenschappelijk plan, versterk VoorUit de sociale cohesie in de buurt. Kraket kan VoorUit helpen met het verbeteren van een wijk in Amsterdam. Als we zouden samenwerken met VoorUit, dan hebben we veel mogelijkheden om te helpen. We zouden bijvoorbeeld een activiteit kunnen organiseren om buurtbewoners bij elkaar te brengen, or kunnen helpen met het opruimen van een wijk zodat deze fijner wordt om in te wonen. 

De Dirk Kuyt Foundation is een stichting die als doel heeft iedereen met een beperking te kunnen laten sporten. Niet alleen vanwege de lichamelijke functie dat sporten heeft maar ook juist vanwege de sociale rol die sport in het leven van veel mensen vervuld. De Dirk Kuyt Foundation maakt dit sporten voor veel mensen met een beperking mogelijk door zich te richten op aangepaste sportvormen. Dit kan rolstoeltennis zijn, G-voetbal en ga zo maar door. Per jaar organiseert de Dirk Kuyt Foundation ongeveer 175 evenementen en wij denken dat we met de leden van Kraket ook zo’n evenement kunnen neerzetten namens de Dirk Kuyt Foundation!

IMC weekendschool is zoals de naam al zegt een weekendschool. Elke zondag komen hier kinderen tussen de 10 en 14 jaar naartoe om werkende professionals te ontmoeten en te leren over hun werk. Dit doen ze in de klas maar ook op leuke excursies naar bijvoorbeeld de rechtbank. Op deze manier leren de kinderen waar hun interesses liggen en verbreden ze hun blik op de maatschappij. Maar IMC weekendschool heeft een nieuw project, namelijk IMC basis. Hierbij geven professionals, wat wij als Kraketters zijn, een college op een basisschool doordeweeks. Wij als econometristen hebben een unieke skillset en kunnen die kinderen een heel leuk college geven over bijvoorbeeld programmeren. Hiermee verbreden wij hun maatschappelijke blik en kunnen zij ontdekken of programmeren iets voor hen is!

Het Leger des Heils is voor de meeste mensen het bekendste doel. Het is een goed doel waar Kraket al vaker iets voor gedaan heeft. In Nederland zijn er bijna 40.000 mensen dakloos. De missie van het Leger des Heils is zoveel mogelijk van die mensen van de straat te halen. Daarnaast willen ze mensen die op straat leven zo’n mooi mogelijk bestaan te geven door middel van slaapplekken, gratis eten en wat entertainment. Het zou enorm leuk zijn om samen met de vestiging in Amsterdam een geweldige dag te organiseren voor de daklozen. Afgelopen keer was dat door middel van een dinershow, dit jaar kunnen we dat weer doen maar we denken ook nog aan een parkfestival. Het zal hoe dan ook een onvergetelijke dag worden!

close
Wachtwoord vergeten