Junior Investment Reporter

Bedrijf
PGGM
Type
Fulltime
Locatie
Zeist
Branche / Vakgebied
Asset Management, Finance
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
https://www.pggm.nl/

Omschrijving

This vacancy is only in Dutch. 

ouw functie

Als Junior Investment Reporter is het maken en controleren van rapportages over onze beleggingsfondsen en beleggingsportefeuilles je aandachtsgebied. Denk bijvoorbeeld aan rapportages over de rendementen die we op onze investeringen behalen, of het financiële jaarwerk voor het jaarverslag van de PGGM fondsen. Dit ga je doen bij een van de grotere institutionele vermogensbeheerders te wereld, met 252 miljard aan beheerd vermogen. Kortom: jij zorgt er mede voor dat we als PGGM verantwoording kunnen afleggen over de prestaties van onze vermogensbeheer activiteiten. 

Je denkt mee over de opzet en inhoud van de rapportages voor klanten en fondsen, waarbij je rekening houdt met de eigen specifieke kenmerken van iedere klant of ieder fonds, en de eisen van de toezichthouder. Ook denk je mee over manieren om het vergaren van de benodigde data zoveel mogelijk te automatiseren en robotiseren (zodat we meer tijd overhouden voor analysewerk), en manieren om onze data zodanig te presenteren dat onze klanten (pensioenfondsen) hier goede stuurinformatie uit kunnen halen. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van rapportagetools en dashboards. Hier zijn we met ons team grote stappen in aan het maken. Help jij mee?

Verantwoordelijkheden:

 • Opzet en uitwerking diverse interne- en externe rapportages
 • Marktontwikkelingen volgen en vertalen naar verbetering van onze producten
 • Contacten onderhouden met diverse partijen en stakeholders, zoals interne collega’s van de beleggingsteams en datamanagement, maar ook externe partijen zoals de externe accountant, de toezichthouder, etc
 • Tijdigheid en kwaliteit van rapportages: Jij zorgt dat rapportages kloppen en op tijd worden opgeleverd!
 • Bijdragen aan procesverbeteringen

Jouw afdeling

Binnen PGGM Vermogensbeheer is de afdeling Investment Reporting verantwoordelijk voor rapportages en verslaggeving van de portefeuilles van pensioenfondsen en beleggingsfondsen aan de klant en toezichthouders. We zetten actief in op verdere automatisering en robotisering op basis van de laatste ontwikkelingen in de markt. Je zult merken dat het team zich kenmerkt door een hoge mate van expertise. Jij en je 10 collega's zijn professionals die elkaar helpen om hun ambities en die van het team waar te maken.

Inhoudelijk richten we ons op alle aspecten die te maken hebben met interne- en externe (management) rapportages in opdracht van meerdere institutionele klanten (pensioenfondsen). Investment Reporting vervult als zodanig een belangrijke spilfunctie in het waarborgen van kwalitatief hoogstaand rapportage die tijdig aan de klant en toezichthouder wordt aangeboden.

Profiel

Je hebt een frisse blik, bent cijfermatig sterk, oplossingsgericht, en ziet altijd ruimte voor verbetering. Verder heb jij oog voor kwaliteit, ben je accuraat, en herken je je in het volgende profiel:

 • Afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld richting bedrijfseconomie / financiële economie / finance / accountancy of vergelijkbaar. Je bent startend op de arbeidsmarkt of zit nu in je eerste baan en wil een volgende stap zetten.
 • Affiniteit met vermogensbeheer
 • Eager en leergierig
 • Communicatief sterk
 • Affiniteit met nieuwe technologie, denk bijvoorbeeld aan de inzet van RPA
 • Beheersing van Nederlands en Engels
 • Je bent een teamplayer en voelt je het prettigst in een energiek en enthousiast team. 

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende baan en volop leerkansen in een prettige werkomgeving. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in het Nieuwe Werken. Onze flexibele en hoogwaardige arbeidsvoorwaarden zorgen voor de juiste de balans tussen werk en privé. Ons voorwaardenpakket bevat uitstekende pensioenvoorzieningen en een uitgebreid cafetariaplan. We hechten aan een open bedrijfscultuur en bieden je werk dat er toe doet. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.

Meer weten

Neem via what'sapp of per mail contact op met Irma Bousardt, Sr Recruiter, tel 06 30339754, irma.bousardt@pggm.nl

Klik hier om de vacature te bekijken of te solliciteren! 

 • Finaps
 • Optiver
 • IMC
close
Wachtwoord vergeten