Junior Consultant Data Science & Analytics

Bedrijf
Capgemini
Type
Fulltime
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
Consulting, Data Analytics, Data Science
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

This vacancy is only in Dutch. 

We leven in het tijdperk van Big Data, maar hoe geven we betekenis aan de tonnen informatie die voorhanden is? Hoe voorspelt klant X, een groot retail bedrijf, hoeveel werknemers ze per dag moeten inzetten op alle vestigingen over heel de wereld? Hoe bepaalt klant Y de optimale treinlengte voor personenvervoer op elk moment van de dag? Hoe past klant Z de bevoorradingsduur van een mammoettanker in de haven aan de personeelsplanning aan? Jouw kennis en creativiteit vormen de grondslag voor een schets van de veranderende toekomst van onze klanten.

Jouw uitdaging als Junior Consultant Data Science & Analytics

The best way to predict the future is to invent it! Wij helpen klanten met het beantwoorden van belangrijke en complexe vraagstukken. Dat doen we door het bouwen van concrete Minimum Viable Products (MVP’s) en door klanten ‘the art of the possible’ te laten zien. Als Junior Consultant Data Science & Analytics los je klantvragen op met behulp van modellen en analysetechnieken die onderdeel uitmaken van grote business transformaties. Het mooie is dat we binnen ons multidisciplinaire team en in samenwerking met de AI Garage alle capaciteiten in huis hebben om de oplossing ook echt te maken. We bieden jou daarom de mogelijkheid om jezelf te ontplooien als business analist of data scientist.

Wat je zoal doet als business analist:

 • Je ontwikkelt business strategieën en helpt organisaties te transformeren.
 • Je bent de schakel tussen de klant en onze data scientist en spreekt dus de taal van de business en de data science.
 • Je neemt interviews af bij mensen in de verschillende lagen van de klantorganisatie om inzicht te krijgen in het probleem en om de resultaten van de analyses te verifiëren.
 • Je stelt hypotheses op aan de hand van je bevindingen en interpreteert de analyseresultaten samen met de data scientist.
 • Je bespreekt de resultaten met de business en kijkt hoe het proces in een KPI dashboard kan worden ingericht om structurele veranderingen te realiseren.

Wat je zoal doet als data scientist:

 • Je ontwikkelt uiteenlopende (predictieve) modellen om risico’s, optimalisaties en simulaties in kaart te brengen.
 • Je test hypotheses met interne en externe data en interpreteert de analyseresultaten samen met de business analist.
 • Je helpt bij het identificeren van potentiële problemen en verbetermogelijkheden.
 • Je helpt de business analist met het definiëren van vervolgacties.
 • Je verkent hoe het proces kan worden ingericht in een dashboard.

Wat motiveert jou?

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief opleidingsprogramma van The Institute in Berlijn. Binnen enkele maanden word je klaargestoomd voor het echte werk waarna je aan de slag gaat met verschillende klantprojecten. Ook na The Institute krijg je bij ons alle vrijheid om te blijven groeien, bijvoorbeeld naar een senior rol. Zo kun je verschillende trainingen volgen via de Capgemini University op een unieke locatie in Parijs of via onze Capgemini Academy.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Alexander Wielemaker

Voor meer informatie over deze vacature, klik op de volgende link!

 • Finaps
 • Optiver
 • IMC
close
Wachtwoord vergeten