en

Kraket

2016-2017 Het Leger des Heils

DanceForLyme_Logo

Dit jaar zijn we langs geweest bij het Leger des Heils. Het Leger des Heils is een organisatie die ieder jaar duizenden mensen helpt met professionele zorg en begeleiding. Dit is niet alleen voor daklozen,  maar ook voor mensen met verslavingen of andere problemen. Het Leger des Heils streeft ernaar om hun cliënten zo goed mogelijk te laten her integreren in de samenleving. Contact met de buitenwereld is dus erg belangrijk.

Wij hebben een avond verzorgd voor de bewoners van Het Instroomhuis, waarbij ze konden genieten van een dinershow. Er waren drie groepen ingedeeld; een kookgroep, een groep die ging serveren en een entertaingroep. De koks hebben hun uiterste best gedaan in de keuken en konden zo heerlijke soep en pasta laten uitserveren door de uitstekende bedienen. De bewoners vonden het erg leuk dat zij een keer eten uitgeserveerd kregen in plaats van dat zij in de rij moesten staan om eten te krijgen. De muziek op de achtergrond verzorgd door de entertainers maakte het plaatje compleet. Een aantal van de bewoners waren zelfs zo enthousiast dat ze na het diner zelf ook nog wat noten hebben aangeslagen! De avond werd in Kraketstijl afgesloten met een aantal spelletjes en vooral heel veel gezelligheid tussen onze leden en de bewoners van het Instroomhuis!

In plaats van geld te doneren, hebben we een tafelvoetbalspel voor de bewoners gekocht, wat je op de rechterfoto kan zien. Zo wordt de woonkamer gezelliger en kunnen de bewoners nog meer met elkaar in contact komen. De tafel is goed ontvangen door de bewoners!

Wij van de commissie kijken terug op een geslaagde avond en een geslaagd cadeau waar we veel mensen blij mee hebben gemaakt!

 

2015-2016 Dance for Lyme

DanceForLyme_Logo

Dit jaar zijn we voor het steunen van een goed doel een samenwerking aangegaan met Dance for Lyme. Dance for Lyme is een initiatief om meer aandacht te vragen voor de ziekte van Lyme door middel van dansoptredens en workshops. In het studiejaar 2015/2016 is besloten geld te doneren aan dit initiatief. In ruil hiervoor hebben we een workshop hiphop mogen volgen. Een groep van ruim 25 Kraketters heeft op de beats van ‘Get Ugly’ van Jason Derulo een choreografie onder de knie gekregen en hun dans skills flink verbeterd. Na deze intensieve sessie is er nog een drankje gedronken met de instructrices van Dance for Lyme. Het door ons gedoneerde bedrag wordt net als elke andere donatie aan Dance for Lyme gedoneerd aan Stichting Tekenbeetziekten. 

Stichting Tekenbeetziekten is opgericht uit een dringende behoefte aan meer volledige informatie over het brede spectrum van tekenbeetziekten en voor het werven van fondsen voor onderzoek. Jarenlang zijn tekenbeetziekten, zoals de ziekte van Lyme, onderbelicht geweest. In Nederland is pas een aantal jaren aandacht voor deze problematiek. 
De Stichting Tekenbeetziekten wil bekendheid, voldoende aandacht en zo volledig mogelijke kennis van tekenbeetziekten stimuleren en de gevolgen die deze ziekten kunnen hebben zoveel mogelijk beperken. De Stichting richt zich op fondsenwerving om een financiële bijdrage te kunnen leveren aan het prioriteren en bevorderen van onderzoek.

Hoofdsponsors

Finaps
MIcompany