Junior Actuaris Inkomensverzekeringen

Company
Achmea
Type
Fulltime
Location
Tilburg
Sector
Actuarial, Data Analytics
Required language
Dutch, English
Website
https://www.achmea.nl/

Description

This vacancy is only in Dutch.

Over deze vacature

Als Junior Actuaris Inkomensverzekeringen werk je binnen de divisie Schade en Inkomen. Binnen deze divisie worden onze schade- en inkomensverzekeringsproducten beheerd en doorontwikkeld voor onze verschillende merken: Centraal Beheer, Interpolis, Avero en Zilveren Kruis. Binnen Inkomen richt jij je vooral op onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandig ondernemers (AOV).

Met onze Inkomensverzekeringen willen we onze klanten zo goed mogelijk beschermen tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongschiktheid heeft grote gevolgen en impact op iemand zijn leven; men wordt geconfronteerd met beperkingen die structureel hun toekomstige functioneren zullen verhinderen en dit brengt grote financiële gevolgen met zich mee. Door onze inkomensverzekeringen worden de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor onze klanten beperkt. Daarnaast ondersteunen teams van medisch en algemene specialisten onze arbeidsongeschikte klanten want onze overtuiging is “werk is méér dan inkomen”.

Onze klanten bestaan uit werkgevers, die hun werknemers verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, en zelfstandig ondernemers. We willen onze klanten een premie vragen die enerzijds zo scherp mogelijk is voor zijn/haar risico, maar anderzijds ook voldoende is om de financiële verplichting die Achmea hierdoor aangaat te dekken.

Als Junior Actuaris Inkomensverzekeringen richt jij je op de volgende werkzaamheden:

 • Je rapporteert periodiek over de ontwikkeling van de schadelast. Dit doe je onder meer door monitoring rapportages die je zelf beheert. Hierbij streef je continu naar de best mogelijke inzichten in de portefeuille én naar een stabiel en zoveel mogelijk geautomatiseerd proces.
 • Je participeert in diverse productontwikkelingen en –aanpassingen vanuit de business. Je doet dit vaak samen met multidisciplinaire teams waarin je jouw actuariële en analytische rol combineert met een duidelijke en efficiënte communicatie.
 • Je draagt bij aan de actuariële grondslagen die in tarifering en voorzieningen toegepast worden. Samen met jouw collega’s lever je gedegen analyses waardoor we goed en helder kunnen afstemmen over deze grondslagen.
 • Je bent met jouw collega’s verantwoordelijk voor het actuariële formularium in offerte- en bronsystemen en data levering voor Solvency 2 en Economic Capital processen.

Kortom een gave en verantwoordelijke functie, met een sterk maatschappelijk karakter, waarvan jij zowel persoonlijk als professioneel zult groeien. Mede doordat je met veel verschillende specialistische collega's vanuit verschillende afdelingen zult moeten samenwerken. 

Data Expertise Centrum

Je komt te werken in het team Data Analytics binnen het Data Expertise Centrum. In ons team maken we met data gedreven analyses het verschil voor de klant. Het team bestaat uit 15 data scientists, engineers en consultants die werken voor alle merken van Achmea. Dit is een mix tussen startende analisten en ervaren data scientists op onder andere de vakgebieden process mining, data mining, text mining en data exploratie. Met onze onderzoeken veranderen we de klantbediening door de inzet van analytische modellen, data visualisatie en ontwikkelen we innovatieve oplossingen. Binnen het team is er ruimte voor ontwikkeling van het eigen vakmanschap en dit dragen we actief uit binnen de gehele organisatie.

Business Finance Team Inkomen

Het Business Finance Team Inkomen valt onder de divisie Schade en Inkomen, en staat opgesteld voor de Inkomensketen met de verzekeringsproducten AOV, Verzuim en WIA. Het enthousiaste team van ongeveer 18 collega’s bestaat uit actuarissen en controllers. Wij werken voor de merken Centraal Beheer, Interpolis, Zilveren Kruis en Avéro. Onze taken betreffen pricing, analyse en financiële verslaglegging en er wordt nauw samengewerkt om het management optimaal te ondersteunen bij het realiseren van de doelstellingen.

Wat jou uniek maakt als Junior Actuaris Inkomensverzekeringen

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden en niet kunt wachten om als Junior Actuaris Inkomensverzekeringen aan de slag te gaan. Wat zien wij graag in jou terug? 

 • Je hebt een Wo Master/ Bachelor opleiding gevolgd in bijv. (toegepaste) wiskunde/ econometrie met interesse in Actuariaat of Actuarial Science;
 • Je hebt affiniteit met programmeren (SAS, R, Python); 
 • Je bent analytisch, zelfstandig, communicatiefvaardig, kritisch en resultaatgericht;
 • Heb je al een aantal jaren werkervaring binnen een actuariaat? Wij dagen je uit om jouw kennis met ons te delen en jezelf verder te ontwikkelen.

Check? Lees onderstaand wat wij jou verder bieden.  

Kijk eens rond in Tilburg

Wat wij bieden

 • een marktconform salaris met naast 144 verlofuren per jaar obv 36-urige werkweek, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.
 • uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie.
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets.
 • korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar.  
 • korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis. 

Om de vacature te bekijken of te solliciteren, klik hier!

 • Finaps2
 • Flow Traders 2
 • MIcompany
close
Forgot password