Digital Assurance Traineeship

Company
PwC
Type
Traineeship
Location
Amsterdam
Sector
Assurance, Software/IT
Required language
Dutch, English
Website
https://www.pwc.nl/careers

Description

This vacancy is only in Dutch.

Ben jij de Future of Finance?

De wereld om ons heen verandert razendsnel. PwC helpt bedrijven met digitale transformaties, maar is zelf ook volop in beweging om haar eigen dienstverlening te innoveren. Een van deze innovaties is het Digital Assurance Traineeship, een uniek en intensief tweejarig trainingsprogramma dat draait om de innovatie en de digitale transformatie van onze eigen dienstverlening: Assurance en Audit.

Geloof jij ook in een wereld waarbij continue innovatie voorop staat, maar er ook aandacht moet zijn voor het behouden van digitale veiligheid en zekerheid? Werk jij graag met collega’s met verschillende achtergronden (IT, Business & Finance)? En kun jij samen met collega’s problemen bij klanten ontdekken door ze zelf te ervaren, herkennen en vervolgens ook innovatie kan implementeren om de business te digitaliseren? Dan is dit traineeship jou op het lijf geschreven.

Hoe ziet het Traineeship eruit?

Het Digital Assurance traineeship is onderdeel van onze Assurance-praktijk. Het traineeship biedt jou de mogelijkheid om onze interne uitdagingen en die van onze klanten vanuit verschillende perspectieven te leren kennen.

Het eerste jaar van het traineeship is de oriëntatiefase. In dit eerste jaar maak je kennis met drie van onze core services: IT Audit, Assurance en Innovatie. Zodoende bouw je aan een uniek netwerk binnen drie verschillende kennisgebieden en heb je voldoende opties om door te groeien in jouw specifieke interesse. Innoveren doen we samen.

In het eerste jaar leer je als Tech-profiel kennen hoe de wereld van de Audit en Accountancy eruitziet en als Finance-profiel de wereld van Technologie.

Na de keuze van je specialisme start jouw Digital Assurance carrière écht waarbij innovatie geen project is, maar deel van je werk.
De projecten tijdens dit traineeship passen bij jouw interesse en skills. Alle specialismen werken samen aan innovatie op Digital Day. Hier bekijken we samen wat we kunnen verbeteren en innoveren waarbij je de mogelijkheid krijgt om je eigen projecten op te pakken.

Gedurende 2 jaar krijg je een uitgebreid opleidingsprogramma waarbij je zowel vaktechnische (zoals o.a. Python, SQL, CISSP) als persoonlijke vaardigheden opdoet. Daarnaast zijn er maandelijkse workshops gericht op coaching, persoonlijke ontwikkeling en intervisie, en krijg je masterclasses op het gebied van relevante digitale thema’s. We besteden daarbij aandacht aan onderwerpen zoals cybersecurity, data privacy, data analytics, cloud computing, artificial intelligence, innovatieve IT audits en blockchain. Het opdoen van een meer diepgaande ervaring op één van deze onderwerpen behoort tot de mogelijkheden.

Ook krijg je de mogelijkheid om een (post) masteropleiding volgen, bijvoorbeeld Data Science of Digital Auditing.

Wat ga je doen?

In dit traineeship leer je hoe je verbeteringen aanbrengt in bedrijfsprocessen, IT Audit, informatiesystemen en risicobeheersing van je klanten. Ook leer je de aspecten van het accountancy vak kennen en werk je actief mee aan de jaarrekeningcontrole door bedrijfsprocessen te beoordelen en de interne beheersing en systemen van klanten te toetsen. Daarnaast krijg je de tijd om bezig te zijn met het innoveren van de audit practice, hierbij kan je denken aan het ontwerpen van een tool. Je bent breed inzetbaar en werkt samen met verschillende teams binnen PwC. Je levert een belangrijke bijdrage aan uitdagende projecten en opdrachten bij verschillende klanten wat ervoor zorgt dat je jezelf breed opleidt. In het kort: het Digital Assurance Traineeship introduceert een nieuwe manier van werken waarin innovatie een vast deel is van je werk. Daarmee hebben we de kracht van een corporate, maar de creativiteit en vrijheid van een start-up.

Jouw klanten variëren van lokale spelers tot grote multinationals in verschillende marktsectoren. Je interviewt je klanten, verzamelt informatie, beoordeelt de betrouwbaarheid van interne (geautomatiseerde) processen en adviseert over risicobeheersing. Ook implementeer je oplossingen bij klanten om digitale processen nog beter te beheersen. Je werkt regelmatig bij de klant en leert van ervaren PwC’ers met wie je samenwerkt. Kortom: een uitdagende en stimulerende omgeving.

Wie ben jij?

In dit traineeship maken we een combinatie tussen tech en assurance trainees. Juist deze combinatie is the future of finance.

Assurance trainee

Je hebt een accountancy of audit-achtergrond en je hebt een sterke affiniteit met innovatie, het verbeteren van processen en natuurlijk met digital. Als jij een probleem ziet, wil je het meteen aanpakken. Je vindt je eigen ontwikkeling ontzettend belangrijk, maar wil ook het onderste uit de kan halen als je uitdagingen voor onze klanten ziet.

Tech trainee

Je hebt een IT-achtergrond en vindt het ontzettend leuk om dingen te verbeteren. Als jij een probleem ziet, wil jij dit meteen digitaliseren en efficiënter maken. Het lijkt je interessant om de wereld van finance te kennen en wilt graag met behulp van digitale inzet bedrijfsprocessen zo effectief en efficiënt mogelijk maken. Je ervaart graag zelf wat er verbeterd kan worden en maakt het transformatieproces van begin tot einde mee.

 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen. Je wilt groeien, impact maken en het beste uit jezelf en je collega’s halen;
 • Je hebt een (bijna) afgeronde WO-opleiding Accountancy, (Bedrijfs-)Economie, (Technische) Bedrijfskunde, Information Management, Informatie Technologie, Informatica, Econometrie of aanverwante opleiding op academisch niveau met goede studieresultaten;
 • Je bent innovatief ingesteld en wilt graag doorgroeien in nieuwe digitale ontwikkelingen;
 • Je hebt de ambitie om zowel controle- als advieswerk te doen in een digitale Assurance omgeving;
 • Je wilt graag een bijdrage leveren aan maatschappelijke en relevante thema’s in een digitale wereld;
 • Je bent een ambitieuze teamspeler die graag kwaliteit levert;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift.

Wat bieden we je?

 • Een (post-)master opleiding die door PwC wordt betaald, bijvoorbeeld Digital Auditing, RA, RE, RO, RI, RC of een Data Science post-master, zoals Data and Business Analytics of certificaten zoals CISSP, CISA, CAP of CCSP;
 • Mogelijkheden tot het volgen van Tech of Finance gerelateerde trainingen en werken in het buitenland;
 • Een intensief opleidingsprogramma (waaronder minimaal 25 opleidingsdagen per jaar) met een mix aan technical en soft skills, waaronder Masterclasses en Collegetours;
 • Een aantrekkelijk startsalaris, bonus en overurenregeling;
 • 30 vakantiedagen, een leaseauto naar keuze, laptop, internetvergoeding en iPhone.
 • Informele get together activiteiten, zoals teamuitjes, kerstgala en skiweekend;
 • Activity Based Working: flexibel werken bij de klant, thuis en op kantoor.
 • Finaps2
 • IMC2
 • Optiver3
close
Forgot password