CBS

*This case will be held in Dutch

Over CBS

"Voor wat er feitelijk gebeurd"

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Onze case

Sinds 1950 publiceert het CBS de Bevolkingsprognose waarin de meest waarschijnlijke toekomstige ontwikkeling van de Nederlandse bevolking wordt beschreven. In onze case “De Bevolkingsprognose” gaan we kijken hoe de prognose wordt gemaakt en wat voor econometrische modellen hierbij worden gebruikt. Je gaat zelf aan de slag om een prognose te berekenen voor de gemeente Amsterdam.

Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Wat iedereen gemeen heeft is de focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit. Wil jij weten hoe de Bevolkingsprognose tot stand komt en welke toekomstige carrièremogelijkheden het CBS jou kan bieden? Kom kennismaken, je bent van harte welkom.

  • CBS
close
Forgot password